Kisah Pen

IY pantang nampak buku dan pen…”nak weh nak weh”…(weh=tulis). He will repeatedly asks for pen or pencil so he can conteng2 the book. Kadang2 sampai guling2 nangis mintak. (I’m currently training him NOT to conteng anywhere else other than books and papers – tetapi so far dinding dalam playroom sudah jadi mangsa). Tetapi, what worries me is sometimes dia suka berlarian dengan pen di tangan, panjat sana sini pen tak nak lepas. Aduh, berderau darah bila tengok. Dah la aritu tengok news kat TV yang budak tu tercucuk chop stick masuk lubang hidung sampai terkena otak. OMG!! Nauzubillah, Ya Allah, lindungi anak aku, please! Sejak tengok news tu, we tried to hide all the pens and papers in the house. But mamat kecik ni mata dia nampak je mana kitaorg hide. Or dia akan teringat. Tiba2 je dah merengek2 nak weh nak weh.

Mr G decided we need to find alternatives to distract dia from the pens. First was the chalk & chalk mat. I bought a hand made chalk mat from her. Sejak baca her entry about her girl’s birthday party, terus rasa nak try to teach IY to write guna chalk instead of pens. The chalks are safe for kids. We bought it at IKEA.

Tu mama yang tulis..of course lah bukan IY!

Haaa...yang tu baru IY tulis!

Chalk from IKEA

Then we bought this…

ELC Chubby Crayons

Mari melukis dengan Ayah

Kusyuk betul dia pilih colour

IKEA ice cube tray jadi mangsa

Sampai ke restoran pun crayon tak nak lepas tuu

Next weekend we are going here. More conteng-conteng for IY. Yeay!!

-Pu3-

Advertisements

2 thoughts on “Kisah Pen

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s