Expect the unexpected

You can only plan…

the pouches

the garland

the cup cakes

but only God can decide….

rashes

ulcer

IY has got the HFMD. More stories later. I need to google. I have no clue what it is all about. Bila dah terkena anak sendiri baru nak terhegeh-hegeh. *ketuk kepala sendiri*

For now, the party is off.

-Pu3-

Advertisements

14 thoughts on “Expect the unexpected

  1. pu3, siannya IY. get well, I heard bout the HFMD ni tp agak clueless jgk. anyway, make sure slalu sapu calamine lotion so xgatal sgt. get well IY!

  2. my son haritu pun suspected sbb tanda2 dah ada cume when we went to the clinic tu its a bit early to confirm. tp ulcer dlm mulut tuh mmg penuh sampai ke tekak n tongue seme … so first few days mmg dia tkleh mkn even minum, at night pun asyik terbangun sbb bile mulut dia dh dry sgt dia sakit so kene bg minum. almost 1 week br fully recover. doc bg gel n ubat demam sbb tkt temp naik. as for gatal2 alhamdulillah tkde sgt.
    doc’s advice, bg dia yg sejuk2 mcm air sejuk or ice cream ๐Ÿ˜€
    get well soon ye ilhan… aunty pray for u!

    • thanks nana. semalam masa bawak gi paed dia, simptom tu tak byk lag. doc said we detect it early. ulcer dia belum sampai ke tekak i think sebab dia still makan & minum (cuma kuantiti dah makin kurang). susu sebotol tu lama baru habis. dia minum slow2.

      harap2 tak smapai ke tekak. tu yg paling nak avoid. doc kasi what type of ubat ulcer? was it easy for you to apply? IY sangat susah okeh..bersilat nak sapu gel tu kat pipi dalam dia. sampai mcm nak gigit jari kita. dpt sapu yang bibir luar je.

      • ubat ulcer tu dlm squarish paper pastu ada mcm cap yg ada bau2 sweets tuh…at first mmg susah nk apply, kite force je dia, lepas dia taste the sweetness tu baru dia surrender sbb sedap kot ๐Ÿ˜› hehe.

      • ooo…IY plak kerenah dia dahlah susah nak masukkan ubat tu dlm mulut…once dah berjaya, dia terus capai tumbler air dia…glup glup glup minum air.

  3. get well soon ilhan, mama ilhan jangan tension2 k..alhamdulillah awak dah detect early, insya Allah tak melarat. auntie jae always pray for dear ‘an’

  4. ilhan, get well soon dear…sedey plak auntie tgk pics…natul, i pun clueless jugak pasal HFDM ni, until a bestfriend of mine anak die kene kat nursery jugak…baru i tau..still quarantine kan? apply calamine kay…ilhan dun worry, ur mama & ayah will do anything for ur dear…muahss

    • yup kena quarantine…x leh bawak dia kuar jumpa other kids & crowds..now i letak calamine lotion and kadang2 the angel baby bottom balm tu.

      thanks babe!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s