IY’s playlist

He’s not into nursery rhymes nor he’s into Superhero’s soundtracks.

My son is very much into lagu Melayu cintan cintun..sebotak-botak macho itu, sudah ada taman dalam hati nampaknye.

His current favourite songs (when I say favourite, meaning he knows the lyrics by heart, or at least yang hujung-hujung wording tu):

1. Sofaz – Dan Bila Esok (hafal the whole chorus)

2. Adira – Ku Ada Kamu (he calls this song “lagu andai hari esok”)

3. Akim – Inilah Cinta (hafal the whole chorus too – plus the scene from the video clip masa Akim buat mcm orang bisu tu masa nak cakap “Saya suka awak” line…and yes, he will say “Saya suka awak” too)

4. Bila Cinta (from OST LBS) – tengah dok main toys dia, kitaorg terdengar tiba-tiba dia humming sorang-sorang “bila cinta ini, tak lagi bermakna,bla bla bla..nestapaaa…pegi nya cintamuuu, bla bla jantungkuuu..”

7. Alif Aziz & that girl duet – he knows the “Kalau cinta, jangan kacau…Kalau sayang, tak perlu marah”.

8. Maher Zain – 2 lines over and over and over “InsyaAllah, we’ll find the way…”

9. AF kids yang lagu baru Kau dan Aku…baru intro je kat radio dia dah terjerit..”Haa, tu lagu An!!” Pastu mula la dia menyanyi..”Kau dan aku harus percaya…”

10. And I think ada banyak lagi lagu melayu yang dia tahu..coz nanti tiba-tiba when he starts humming the lyrics, me & Gee will gelak golek-golek figuring out what song he’s singing. Makes us wonder, bila la dia dengar & belajar lagu ni semua?

We shaved his head for the first time. Kasi macho sikit.

-Pu3-

Advertisements

6 thoughts on “IY’s playlist

  1. hahaha..sgtlah cute!…so no Baa baa black sheep! lah….

    sib baik lagu glamer n sedap…masa lagu ASPALELA dulu… i cant stand my nieces asyik nyanyi lagu ASPALELA..(i tak suka lagu aspalela nie…)

  2. So adorable..sgt comel giler bila budak2 kecik blh nyanyi lagu & hafal the lyrics..
    Dah makin besar anak u ni Pu3..& coming soon dia pun dh nak jadi abg…cepat sungguh ms berlalu ye…

    • a’ah besar dah dia…pejam celik esok adik dia plak…kagum sebenarnya bila dia boleh nyanyi mcm dia paham je cinta la, jantungku la, hatimu la, kita bersama lah…haihh budak2 sekarang.

      tunggu you punya baby plak nanti..seronok tau jadi mommy!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s