Pacifier weaning

At 11 months, Z is officially off the paci.

I didn’t expect it to be…EASY! Coz we had a hard time weaning IY dulu dengan pacifier dia. We had to go cold turkey with the abang at 1.7yo.

Chronology – we kinda lost the paci..entah la jatuh kat mana terus tak jumpa his favourite pacifier MAM yang orthodontic type tu. I malas nak beli ganti coz I thought this might be a good reason to wean. Then he became fussy at night. I gave him the spare Avent one we had. Z marah. Dia tarik from his mouth and campak. Literally campak melantun atas lantai! Adik is one garang boy!

I guess the rest is history.

Tapi masa mula2 tu kan, this mama la jadi human paci dia. I nearly had the sore nips episode all over again sebab when he suckles too long on an empty b, sakit lah. Why eh? Sapu siap2 Medela cream just in case. Teringat trauma dulu. I can’t afford to get sore nips again!! Nehi nehi. It was a nightmare, remember?

But I keras kan hati jugak. Bila dia tertido while pacifying, I let him off the b and kalau dia fussy, tepuk/dodoi/hayun/nyanyi je sampai dia lena balik. Terpaksa. Kesian tapi if my sore nips datang lagi, lagiiii kesian kat dia tak dapat direct feed nanti. And being Z, he’s a reverse cycler. Direct feed is his forte.

After a few nights, I think he got used to it. Now dah okay dah. Lepas feed, sambung tido. Lapar, minum lagi. Seperti biasa, kering tangki by Subuh. As for daytime, he’s just fine without it. Even during the car rides. Kasi je tissue paper for him to shred into confetti, he’s a happy baby! Z has a thing for tissue papers. Don’t ask why. I also don’t know. Haha!

Another episode of each kid is different, each kid is unique. Dua beradik ni memang lain!

-Pu3-

Advertisements

10 thoughts on “Pacifier weaning

  1. Puterikah ini yang berkata nehi nehi haha, btw wow bagus betul la Z ni, at least before birthday dah paci free, tapi the garangness tu ala2 2nd child syndrome kot.

    • Hahaha!! Awak perasan the nehi nehi! Iye,..ini puteri yang tidak menonton cite Hindustan ituu!

      2nd child syndrome eh? Bakal mencabar kesabaran mama ni kalau garang sampai ke besar nih. Any tips from mommy ber anak 4? Haha!

  2. i shud agree with you friend JAE. Mmg anak no. 2 ni garang kan? selamba je sepak abang…. Mama & papa speachless sbb the action comes like zasssssssssssss………

    i tgh pregnant tapi my 2nd-umar masih dok gayut di malam hari……bila la nak wean off!

  3. hahaha…kalo u tgk muka anak i..sgtlah soft n manja. kena tegur sikit je dah nangis jebek2 tu. dlm diam mmg ganazzzzzz! My son dah 2 years 5 months! Yang no tiga ni kan ter lepas…. penangan amik Herballife. Allah plan best for me & family!

    baby Z masih kecik tu…hopefully takdela aksi ganaz macam anak2 i! Tapi masa diorg dok gurau bersama2..rasa haven & bliss sgt! tapi masa gaduh…mak aiii mama rasa mcm nak tinggalkan tepi jln jap!

  4. I strongly agree yg 2nd child mmg garang….x bagi je, trus melalak bagai apa! My baby who going turns 1 this mnth slowly paci free esp during nights..tp dan dgr melalak dulu le kn? ;p

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s