The other milk

My second attempt to introduce Z with fresh milk. First time dulu he vomitted after 10 minutes drinking the milk. And I just learned that UHT milk and fresh milk are two different kinds.

Last week I tried again. But the phobia me tak beli dah the UHT Dutch Lady. I gave him the cold Goodday fresh white milk. Dia tak suka. Then I tried the chocolate flavour. Baru dia nak. Tapi minum pun tak banyak. Dalam 1 oz je. Takpelah, at least dia tak muntah.

Both kids love the choc flavour. This was my minuman ruji masa pregnant dulu

Then I tried Pediasure (as recommended by the paed sebab Z underweight – he’s 8.1kg at 15m). As expected he didn’t like the white vanilla flavour. Try pulak yang chocolate. Tak suka jugak. But I didn’t give up. Tak nak membazir sebab dah beli tin kecik susu tu. Bawak pi taska and ask them to try pulak. And guess what? 4oz habis ok! Ooo pandai ye dia…with me tak nak langsung. Kat taska pandai bawak diri.

But don’t get me wrong, he’s still on the boobies. Very much. The other milk are just additional food to complement mommy’s milk. I cannot deny the fact that other milk is good for him too. Dulu ada la jugak terfikir, no FM at all. Tapi when I think of it again, cheese, chocolate, butter tu semua pun datang dari source yang sama jugak. I tak boleh jadi selfish hardcore bf mommy.

Ayah kata Vanilla lagi sedap dari Chocolate

On his food intake, he practically eats everything. Kalau kasi bubur, uwekk! Nak makan macam orang tua. Amboi! Tak kalah. It’s a relief though, sebab boleh masak 1 jenis lauk for both kids..hehehe…semangkuk nasi boleh suap abang dan adik serentak. But of course I still screen what he eats. Bukan belasah kasi semua. So if people nak kata “kurus nye anak macam mak tak kasi makan”, I beg to differ. Maybe dulu I was worried dia kurus, but now, I redha je terima that’s he’s just the skinny petite type. As long as sihat, I’m grateful and blessed.

-Pu3-

Advertisements

8 thoughts on “The other milk

  1. anak i pun on pedisure. doctor advise sbb skinny and asyik sakit je masa turns one dulu. Now masih consume pedisure. Harga di speedmart RM139.50. Kalo you jumpa lagi murah inform i tau. Hari tu di sogo ada sale jadi RM135.00 siap ada voucher lagi.

    • IY pun minum Pediasure but vanilla la. Mmg selalu beli kat 99 Speedmart tu. Now si adik plak minum choc. Kumpul spoon boleh dpt se tin free. Haha!

      Oh tak larat nak pi serbu Sogo. Hihi. Speedmart je dekat dgn umah.

      • hehehe.. nak jimat katanya. i yang turun sorang. papa dok dlm keta. tapi hazab sikitla nak mengangkut 2 tin tu kot.

    • Bukan semua mahal. But Pedisure is a bit on the expensive side. But maybe because it’s the only high calorie FM in the market. Recommended for underweight and picky eaters.

      Yang RM139.50 tu is for the biggest size 1.8kg. Memang besar!

      My stock is currently 4 bottles in the freezer. And yang kat compartment bawah is on daily basis – pump today is for tomorrow’s consumption. Sehari kasi 2-3 bottles of EBM to taska. Kat taska mmg minum 3x sehari dalam 3oz je. Kalau bekalkan extra selalu tak habis. He eats a lot at taska compared to minum susu.

      But at home when he’s with me – mak aii…macam baby dalam pantang!

  2. Memang sakit hati when ppl komen anak kita kurus lah ape lah. If u cant say anythg nice dont say anythg at all je lah kan. Takpe as long as the kids sihat kecik ke debab ke Alhamdulillah! Ilan is also very petite. 8.7 kgs at 13 months. Small but healthy praise Allah.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s