Online shopping for my skincare

I found this website where you can purchase your skincare, makeup, perfume and many more at discounted prices.

It’s here at Bestbuy World

What I love about this site is they sell it in miniature sizes as well. So boleh la beli untuk travelling. Kata nak pack light kan? The quest of finding ways to pack light never ends for this mommy.

The other reason why I suka beli kecik2 is because sometimes nak try test dulu if they suit you or not. Especially kalau nak test perfume for the first time. Kalau over the counter semua besar2 belaka! And I can shop in peace. No SA sibuk2 commenting how dull my skin looks and how I need to buy item A, item B and item C sekaligus kalau tak beli nanti tak kulit tak cantik tak berkesan la or so they say. Gawdd! They can be annoying sometimes!!

I just converted to SKII recently. But I tak beli semua sekali serentak. Kopak nanti babe! Went to Parkson SKII counter last week to purchase just the basic trial pack dulu (ada FT Essence and Moisturizer je). Then I tuntut ilmu dengan beautician tu on their ranges of product. Siap take notes atas brochure tu! Then balik rumah I logged on into this website pastu pick and choose apa yang I nak (and rajin pakai je). I ni pemalas nak pakai toner and segala in between serums la mask tu semua. Basic dah cukup. Tapi disebabkan malas nak explain kat SA tu tahap kemalasan I (nanti dia lecture panjang lebar pulak). So I iya kan saja masa menuntut ilmu tu.

Because sharing is caring. Of course I want you to benefit from this site too (if you haven’t known about it already). Let’s stock up!

20130129-111604.jpg

-Pu3-

Advertisements

6 thoughts on “Online shopping for my skincare

  1. hai Tuan Blog, Linda singgah lagi di sini..

    U pakai SKII ye.. ni nak rekomen satu produk best, if u xsuka pakai toner. (ampunkan i, i bukan SA tau) ini rekomen guna pengalaman sendiri. zaman kayo rayo dulu pakai la SKII sampai dapat kad Gold kot. (kan cumulative buys akan kumpul points & determine kita ni user silver ke, gold ke, platinum ke, so i gold punya user.) ok ini bukan kisahnya.

    try SKII
    Facial Treatment Cleansing Oil
    (250ml)

    tujuan, buang sel kulit mati.
    kekerapan; bila rajin je. malas tak payah.
    cara guna, pam minyak kat tapak tangan, pada muka yg kering (xpayah basuh dulu pun xpe) urut/sapu/gosok/sental selama rajin yg boleh. selama 2 minit menyental tu, u akan discover, dr tangan yang berminyak tadi tu terdapat bijik2 mikro. apakah itu? itu ialah kulit mati + pore cloque + bedak/faundation yg xkeluar masa mencuci muka tiap-tiap hari tu.
    & once dah keluar u akan lagi giat menyental.
    dah jemu/lenguh/ada anak pulak memanggil, just bilas dengan air biasa. ada masa cuci dengan pencuci muka. kalau xde masa, kemudian cuci pun boleh.
    hasilnya: xmo cerita, try dulu, ok..

    baiklah Tuan Blog. dah panjang membebel di sini. Selamat mencuba. Happy Sharing. hehe.. terima kasih.

    • Haha…funny la you!
      Haaa I dah check nota dah nampak FT Cleansing Oil tu..Nanti I beli and try! Thanks for the tips!
      P/S: Tang anak panggil tuu you sangat la memahami. Haha! Masa orang sibuk menyental masa tu la dia nak berak la, nak susu la, nak tunjuk itu dan ini. Nak belek jerawat sebijik pun kelam kabut dibuatnya! Haha!

      • hahaha.. mmg pun put3. ada sekali tu pernah sedap2 pakai peel of masker yg warna hitam tu (n xsempat kering lagi) anak dah bangun dari tido. tgk mamanya makai topeng, melalak la dia takut. masker pulak xkering lagi, jenuh menyental basuh bg hilang. dilema mak mak betul kita ni. haha

  2. you jumpa siapa kat parkson sk2, pinky , elaine?..and the other 2 staff tu tak berapa kenal.
    Bila nak try buat SK2 facial? better book, penuh sokmo! Tak pakai sangat dah Sk2…sejak lepas kahwin heheh….kopak aa nak maintain! bila ada budget lebih baru beli sekali sekala! Sabun beras wangi, toner gan oil of ulay – basic skincare for me hehe!

    • Alamak I lupa nama dia. Elaine kot. Bagus dia explain kat I satu2 pasal product range. Siap call I a week after to check on my progress.

      Nanti end month la kot try facial plak. Kalau x penuh. So far I dengan aster spring tu ok je sebab convenient dekat dgn umah. KLCC timing susah sikit nak gi.

      Haha.. I baru nak berjinak ni. Pakai yg basic je. FT, cleanser & moisturizer je. Kopak aaa nak beli the whole set. Beli toner serum segala pun entah2 x pakai nanti. Malas.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s