Our chaotic week

IY and Z have been on and off the fever for the past week. Sejak cuti Hari Wilayah 1 Feb last week, IY’s temperature went up. As usual, the panic parents rushed him to the hospital ER. He was spiking a 39.7C. They gave him a sponge bath and insert the supp meds into his bottom to bring down the temp. We were there for almost 4 hours. Doctor did not release him until his temp turun.

After 3 days dia dah ok suddenly naik balik temp! Haiyohh! Pegi balik the hospital (sebab doctor pesan if 3 days demam tak kebah kena datang balik). Lastly, kena lah succumb to the antibiotics which we dreaded the most. His tekak sudah sangat merah and he’s refusing food and even his milk.

20130208-193001.jpg

Left: At home | Right: At the ER

Then Z pulak berjangkit! Uwaaa!! Kalau Z yang demam, mommy jadi zombie. Jaga abang is not so draining as compared to jaga adik. Adik tak pandai nak explain lagi what’s wrong. So dia  nangis and cranky je lah kerjanya. Mahu berdukung and mahu nenen saja. Bila dukung demand tak nak duduk pulak tuuu…mama kena jalan2 satu rumah.

Oh and in between, mama and ayah caught the flu bugs too!! 4 beranak tumbang back to back. Hoh! The house is a mess. The normal routine has gone haywire. I just can’t wait for everything to be okay and in order again.

20130208-193103.jpg

Z at the ER

Tomorrow we were supposed to spend our CNY long weekend kat Lost World of Tambun, Ipoh. Cancel lah nampaknye. Takpe lah, we postpone until semua sihat kay?

Cepat la sihat anak-anak!

-Pu3-

Advertisements

5 thoughts on “Our chaotic week

  1. salam put3..

    hows kids sekarang. harap-harap semuanya dah sihat belaka. sekarang ni mmg musim demam, batuk selsema. kami 1 rumah pun kena. yang kesian budak budak la.. boleh susut berat badan dibuatnya..

    nnt kalau datang ipoh, ring me ok.. boleh la minum-minum ke lepak2 ke..

    & satu lg, nasal irrigation mmg xde kat ipoh (huwaaa) sekarang tengah cuba yg jenis spray punya. tapi xbest sgt sebab dia masuk air ikut itu, keluar ikut itu jugak. (if u know what i meant.. )

    ok.. that’s all.. bye..

    • Salam Linda,
      Alhamdulillah sihat dah. Dah pegi sekolah and taska balik starting today.

      Oh x jumpa ye? Nak kirim from me? Let me know k? Email me k? Esok hubby ada appointment kat hospital so I can check out the price for you. Kat pharmacy bawah lobby tu ada jual. Or maybe if u pegi any hospital u might find it kat pharmacy lobby dorang. Try gi tgk.

      Spray bukan nasal irrigation kalau x silap. That’s considered medication. Kalau pakai air garam tu baru dia wash our sinuses from external dirt and allergen.

      InsyaAllah nanti will roger2 if gi Ipoh. Kalau ada rezeki boleh la jumpa.

      • Oh esok nak pergi check up. Nak pesan skali la FLO tu. boleh email kat i no akaun. Boleh transfer n bg shipping address skali. Yg spray i pakai tu dia ckp air garam tapi mmg xbest.. Yg neti pot buatan sendiri tu lg best. Tapi cuma less hygienic la rasanya.. Tu yg nak cari jugak nasal irrigation tu..

        Tq ye.. Terima kasih daun keladi..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s